Hlavní obsah

Psí rekordmanka sjela na surfu vlnu dlouhou 107 metrů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

Surfování je populárním sportem mezi lidmi, ale i mezi psy. V kalifornském San Diegu se každý rok koná psí soutěž v surfování a právě během ní vytvořila fenka Abbie Girl světový rekord v délce surfu na jedné vlně. Její rekordní sjezd měl délku úctyhodných 107 metrů a po právu jí tak patří zápis v Guinnessově knize rekordů.

BEZ KOMENTÁŘE: Psí rekordmanka sjela na surfu vlnu dlouhou 107 metrů

 
Článek

Američan Michael Uy si k sobě fenku vzal před pěti lety jako nalezence. Byla velmi plachá, bral ji proto každý den na pláž mezi ostatní psy, aby si zvykla na společnost. Abbie Girl svého majitele, který je vášnivým surfařem, často následovala do vody a skákala na jeho surfařské prkno.

Jednoho dne ji Uy postavil na prkno samotnou a nechal ji jet. Od té doby je surfování její velkou zálibou, dokonce už třikrát vyhrála každoroční psí soutěž v surfování Surf City Surf Dog. Abbie Girl je australská kelpie a jako pastevecký pes má tedy výborné předpoklady k udržení rovnováhy v náročných podmínkách. Charakteristickým rysem kelpií je totiž korigování stáda skákáním na hřbet ovcí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pláž v San Diegu zaplnili čtyřnozí surfařiVideo: Reuters

Psí surfaři už dnes nejsou ničím překvapivým, v Kalifornii lze ale narazit i na jiná zvířata na prkně. Před několika měsíci začal Dan McGregor do oblíbeného vodního sportu zasvěcovat i svoje dvě kozy. [celá zpráva]

U pobřeží Kalifornie surfovaly ve vlnách dvě kozy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám