Hlavní obsah

Zpackaná záchranná akce: Koza si po pár hodinách radši pomohla sama

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cornholme

Záchranáři z anglického okresu Calder Valley asi budou chtít rychle zapomenout na svoji akci z minulého čtvrtka. Tamní vesničané je požádali o pomoc při vyproštění kozy, která se už pátý den nemohla dostat ze skalního výstupku. Jeden ze záchranářů se po třech hodinách konečně dostal ke zvířeti, ale to se k němu obrátilo zády a ze skály seskočilo samo.

BEZ KOMENTÁŘE: Devět lidí zachraňovalo kozu na skále. Ta po třech hodinách sama v klidu skočila

 
Článek

Koza jménem Billie je podle deníku Telegraph maskotem vesnice Cornholme. Tamní obyvatelé se obávali, že by si zvíře mohlo ublížit a raději zavolali záchranáře.

Na pomoc přijelo 9 dobrovolníků ze Záchranného a pátracího oddílu Calder Valley, kteří si k sobě vzali ještě odborníka na odchyt zvířat. Společně se dohodli na postupu vyprošťovací akce. Jeden z dobrovolníků se spustil ze skály a snažil se dostat ke koze. Podařilo se mu to po celkem třech hodinách od příjezdu na místo.

Celá záchranná mise nakonec přišla vniveč. Koza nečekala na mužovu pomoc a z výstupku seskočila sama. Záchranáři ale brali celou událost s nadhledem.

„Policie se obávala, že místní obyvatelé by se při pokusu o záchranu mohli zranit, takže jsme raději přijeli na pomoc. Billie se nakonec nic nestalo a to je to nejdůležitější,“ uvedl pro deník Telegraph mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám