Hlavní obsah

Umělec maluje obrazy vlastní krví, málem ho to stálo život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělci Vincentu Castigliovi nikdo nemůže vyčíst, že by do svých prací nedával krev, pot a slzy. Extravagantní muž přes deset let maluje obrazy svou vlastní krví. Prý mu to umožňuje pevnější propojení s jeho dílem. Nezvyklý styl malby už ho ale jednou přivedl na pokraj smrti.

Umělec maluje obrazy vlastní krví

 
Článek

Používání krve k malování sice může znít podivně, ale podle 30letého Američana je to stejné jako s normálními barvami.

„Látka v krvi, která mi umožňuje použít ji jako barvivo, je oxid železitý. Pokud pracuji s krví, která už je v rozkladu a je hnědá, tak to bude laděno v tomto tónu. Když použiju čerstvé dávky, je to více do červena, a tak to i zůstane,“ řekl agentuře Reuters malíř.

Málem přišel o život

Malířův výjimečný styl může být i nebezpečný, v roce 2008 ho totiž dovedl až k hospitalizaci.

„Byl jsem hodně zabraný do práce a pravděpodobně jsem ztratil přehled o tom, kolik krve už jsem si odebral. Moje tělo bylo slabé a zkolabovaly mi plíce, takže jsem musel podstoupit velmi náročnou operaci,“ dodal Američan.

Po operaci si začal Castiglia vést přesnou evidenci odebrané krve a problémy se už neopakovaly. Může se tak plně věnovat svojí páté sólové výstavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám