Hlavní obsah

Cantatovi hrozí za vraždu Trintignantové až 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILNIUS

Francouzský rockový zpěvák Bertrand Cantat stanul v úterý před soudem ve Vilnijusu, kde se konalo přelíčení. Umělec je obviněn z vraždy své bývalé přítelkyně, herečky Marie Trintignantové, kterou měl zabít loni v červenci v litevské metropoli. Již ve středu však bylo líčení přerušeno, jeho pokračování se plánuje na čtvrtek.

Článek

Obžaloba zahájila přelíčení čtením obžaloby, poté zpěvák asi po dobu dvou hodin vyprávěl vlastní tezi tragického úmrtí Trintignantové. Stále trvá na tom, že šlo o nehodu.

Protichůdná tvrzení

V den své smrti byla Marie údajně pod vlivem hašiše a strašně řádila. Na Cantatova slova reagovala matka oběti výrokem, že takovou snůšku lží ještě nikdy neslyšela, a zpěváka označila za surovce. Podle ní Cantat její dceru surově zmlátil, neboť byl chorobně žárlivý. "Nikdy jsem neviděla Marii rozčílenou," prohlásila Nadine Trintignantová.

Rovněž další příbuzní a známí zemřelé herečky popisovali Bertranda jako hrubiána a násilníka. Osoby z Cantatova tábora ho však vylíčili jako čestného člověka, který drží slovo, ctí přátelství a nikdy neztrácí hlavu.

"Mohu ho popsat dvěma slovy - čestný a milý," prohlásila u soudu 35letá Kristina Radyová, která se za zpěváka provdala v roce 1996 a porodila mu dvě děti. "Nikdy na mě nevztáhl ruku, ani na nikoho jiného," dodala. 

Možná zločin z vášně

V případě, že bude čtyřicetiletý Cantat, zpěvák skupiny Noir Désir, usvědčen, hrozí mu trest od šesti do patnácti let. Nižší hranici by si vysloužil, pokud by soud jeho čin překvalifikoval jako zločin z vášně, na něž se podle litevského soudu vztahují polehčující okolnosti. Agentura DPA ve čtvrtek uvedla, že státní prokurátor pro něho požaduje devítiletý trest.

Trintignantová, dcera slavného francouzského herce Jeana-Louise Trintignanta, v roce 2003 natáčela v Litvě film Colette, který režírovala její matka Nadine. Poté, co jí Cantat způsobil četná zranění hlavy, upadla do kómatu, jemuž po převozu do francouzské nemocnice ve svých jednačtyřiceti letech podlehla. Zanechala po sobě čtyři děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám