Hlavní obsah

Turistům se v Brně zaběhl pes, jezdili ho hledat až z Rumunska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Manželský pár z Rumunska ztratil na přelomu července a srpna na dovolené v České republice svého rodinného mazlíčka, fenku křížence. Ztrátu nahlásili městským policistům, kteří psa po dlouhém hledání našli. Manželé si pro zvíře ve středu přijeli.

Městští strážnici v Brně odchytili ztraceného psaVideo: MP Brno

 
Článek

Plaché zvíře se dlouho nedařilo nikomu odchytit, sama majitelka musela spoléhat na to, že ji vystresované zvíře pozná.

Fena křížence se manželům zaběhla u brněnského hypermarketu 3. srpna, několik hodin ji hledali, pak ale museli kvůli práci zpět do vlasti.

Po zvířeti pátrali městští strážnici, sami manželé dokonce do Česka třikrát přicestovali a zkoušeli psa najít.

„Díky pravidelnému sledování se nakonec podařilo odchytářům vytipovat místa, kde se pes zdržuje a spává,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Fena majitelku poznala

Strážníci o svém úspěchu manžele informovali, ti ve středu ráno přijeli do Komárova, kde se pes často zdržoval. „Nesmírně plachá a vyděšená fenka se po chvíli skutečně objevila a několikrát se přiblížila ke své paní, s níž byla dokonce zvyklá spávat v posteli,“ pokračoval Ghanem.

Zvíře nakonec svou majitelku poznalo a skočilo jí přímo do náruče. „Fenka Azuka poté ještě desítky minut šťastně na dojatý manželský pár skákala a dávala mu najevo svou náklonnost,“ popsal mluvčí.

Rodina si zvíře odvezla zpět do Rumunska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám