Hlavní obsah

Silniční lupiči si na pusté cestě počíhali na řidiče, ale tvrdě narazili

Se zlou se potázala skupina ruských lupičů živících se vydíráním osamělých řidičů na dlouhých a zpravidla pustých cestách v Rusku. Pokus obrat o peníze řidiče dálkového kamiónu skončil výpraskem a převrácením vozu zmlácených lupičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiči kamiónů zmlátili lapky, kteří chtěli obrat jejich kolegu

 
Článek

Epizoda, jak se pokus o vymámení peněz z "tiráka" nedaleko Kirova zvrhl, se od minulého týdne, kdy k ní došlo, stala hitem ruského internetu. Místní policie dokonce musela vyvracet rozhořčené dotazy, zda si skutečně lupiči stěžovali u strážců zákona na poničení svého vozu. Prý nikoliv, žádné takové udání nedostala.

Videozáznam však strážce pořádku zaujal natolik, že spustili vyšetřování. Hrdiny případu jsou prý už dobře známí místní výtečníci, živící se drobnou kriminalitou.

Nezákonné vybírání peněz za průjezd po veřejné silnici bývalo hotovou pohromou v divokých 90. letech, kdy tuto "živnost" provozovaly celé bandy silničních lupičů. Dřívější praktika zřejmě dosud ještě místy přežívá.

Za průjezd i 120 tisíc rublů

V zachyceném případu na silnici mezi Kirovem a Permem řidič kamiónu zrovna měnil kolo, když k němu přistoupil mladík a požadoval peníze. Po výměně nepublikovatelných výrazů šofér rádiem přivolal kolegy. Ti nejprve svými kamióny zablokovali únikovou cestu vozu vyděračů, mladíka a jeho společníky, kteří nestihli utéci, zbili a skopali, a nakonec jim i svrhli osobní auto do příkopu.

Takové počínání "tiráků" sklidilo u diváků pochvalné komentáře: šoféři prý ukázali, že nejsou "dobytek", ale "chlapíci", a dali mizerům za vyučenou.

Odlehlé oblasti Ruska jsou pro podobné podnikavce lákavé. Minulý měsíc začal v Amurské oblasti na ruském Dálném východě soudní proces s bandou silničních vyděračů, obviněných z 11 případů, kdy za průjezd vyžadovali "mýtné" sahající od 10 000 po 120 000 rublů (asi 6200 až 75 000 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám