Hlavní obsah

Prohraný souboj: Nejtěžší had světa požírá největšího žijícího hlodavce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní podvodní záběry anakondy, která požírá dospělou kapybaru, se podařilo zachytit brazilskému průvodci jménem Juka. Ten se již 50 let zabývá sledováním vod v okresu Bonito ve státě Mato Grosso do Sul a právě jeho dokonalá znalost prostředí mu pomohla v natočení videa.

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilec natočil obří anakondu, jak vcelku polyká kapybaru

 
Článek

Anakonda velká dosahuje průměrné hmotnosti okolo 250 kilogramů, a je tak nejtěžším hadem světa. Neméně působivých je pět metrů délky, již tito hadi běžně dorůstají.

Kapybara je největším žijícím hlodavcem, může dosáhnout hmotnosti až 80 kilogramů. Společně s rybami, želvami a kajmany patří mezi nejběžnější potravu anakond. I přesto se ale podaří natočit anakondu při lovu takto velké kořisti pouze velmi vzácně.

Had se okolo svého úlovku nejdříve pevně obtočí a rozdrtí mu kosti, aby ho mohl snadněji dostat do svého těla. Poté, co ho do sebe nasouká, se odebere do úkrytu a tam svou kořist několik týdnů tráví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám