Hlavní obsah

Chtěli natočit šokující duchařské video, ale prozradil je jeden malý detail

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Virálním hitem se stal záznam z bezpečnostní kamery obchodu, který se objevil v první polovině září na serveru YouTube. Záběry mají diváky přesvědčit o tom, že neznámého muže posedl démon či jiná zlá síla. Pochopitelně se okamžitě rozhořela debata o tom, zda je video pravé nebo se jedná o sehranou frašku.

BEZ KOMENTÁŘE: Neznámého muže posedl v obchodě duchVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Při prvním zhlédnutí vypadá video uvěřitelně. Hlavní aktér sebou podivně škube a opravdu se zdá, jako kdyby ho někdo ovládal. Dokonce prstem hrozí prodavačce, která ho přiběhla zkontrolovat.

Na záhadnosti videu přidává tajemný odraz ve skle chladničky. Ten se totiž objevil po mužově omdlení, a má tak představovat ducha, který z něj vystoupil. Třešničkou na dortu je pak samovolné spadnutí několika kusů zboží z regálu.

Nejedná se o první kontroverzi

Záznam se krátce po objevení rozšířil na video serverech a diskusních fórech, kde vyvolal bouřlivé debaty o své pravosti. Podobně kontroverzní byly i záběry z bezpečnostní kamery jednoho amerického obchodu, kde záhadně padalo zboží z regálů. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Zboží v obchodě samo spadlo z regálů

Místo vzniku videa zatím zůstává nezjištěné, což ovšem nelze říct o jeho věrohodnosti. Ta dostala zásadní trhlinu kvůli školácké chybě, které se dopustili autoři scénky. Při pádu zboží z regálu je totiž vidět, jak se čas na kamerovém záznamu na tři sekundy zastavil.

Objevilo se i mnoho názorů, že muž měl ve skutečnosti epileptický nebo jiný záchvat, ale zmíněná chyba ve videu tuto variantu vylučuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám