Hlavní obsah

Za šest týdnů u nás vyrostete o dva centimetry, garantuje fitness centrum

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Matku přírodu lze ošálit nejrůznějšími způsoby, umělými nehty, vlasy, ňadry apod. Jediné, co se opravdu nemění snadno, je výška, když se tedy pomine nošení vysokých podpatků. Jedna britská tělocvična ale přímo garantuje, že na jejích speciálních strojích a pod odborným vedením lze vyrůst až o několik centimetrů. Jako lákadlo přislíbila vrácení peněz, pokud by metoda náhodou nefungovala.

Londýnské fitness centrum garantuje, že s jeho programem vyrostete

 
Článek

Program „A-grow-bics“ londýnského centra Gymbox je určen všem, kteří chtějí alespoň trochu vyrůst. Metoda je prý vědecky potvrzená a je koncipovaná tak, aby nabudila růstový hormon. Programem provází mladý trenér Pierre Pozzuto, který uvádí, že speciálním cvičením sám vyrostl o 3,8 centimetru.

„Se svými 170 centimetry jsem nepatřil k nejvyšším, proto jsem do možnosti vést program A-grow-bics skočil rovnýma nohama. Teď jsem jen těsně od hranice 175 centimetrů, takže jsem živoucí důkaz, že prováděním jednoduchých, ale efektivních cviků lze vyrůst,“ uvedl přesvědčivě Pierre.

Skřipec, jóga a posilování

Všechna setkání v rámci programu, jehož název vznikl složením slov aerobik (aerobic) a růst (grow), probíhají pod dozorem osobního trenéra. Zahrnují cvičení na speciálních strojích, z nichž jeden je dokonce inspirován mučicím náčiním z 15. století.

Protahování na skřipci je podle dívky, která už část programu absolvovala, zpočátku děsivé, ale dá se na ně zvyknout, a považovat ho dokonce za příjemné. Zatímco skřipec představuje jediné silové protahování, na ostatním nářadí se využívá váhy těla a gravitace. Poté v rámci programu následuje další protahovací cvičení inspirované jógou a pilates a nechybí ani posilovací cviky.

Redaktorka Polly Hudsonová z deníku Daily Mirror, kterou příroda neobdařila velkou výškou, program v minulém týdnu okusila na vlastní kůži. Během jediného setkání se ovšem nezvětšila ani o kousek a ze cvičení odcházela s pocitem, že právě prožila muka. Podle trenéra by musela cvičit pravidelně, aby dosáhla nějakých výsledků. Z jejího příspěvku je ale patrné, že tomu příliš nevěří a navíc jí to za tu dřinu ani nestojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám