Hlavní obsah

Hrdinný čuník zachránil kůzle před utonutím

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Prase hrdinou, kameraman hyenou. To jsou časté reakce na aktuálně nejdojemnější zvířecí video. Odvážné prasátko v něm nečekalo na lidskou pomoc a zachránilo kůzle, které se topilo v jezírku. Srdceryvná událost se odehrála v jedné z amerických ZOO farem.

Prase záchranář - pomohlo z vody topící se koze

 
Článek

ZOO farmy jsou místa, kde jsou chována domestikovaná zvířata jako ovce, králíci, kozy, prasata nebo poníci. Jsou určeny především dětem, které se tak s těmito zvířaty mohou dostat do kontaktu.

V jedné z těchto ZOO natáčel neznámý kameraman kůzle zrovna ve chvíli, kdy zřejmě uvízlo mezi kameny na dně jezírka a začalo sebou smýkat ve vodě. Muž jen zakřičel „Koza ve vodě!“ a pokračoval v natáčení. Tím rozdělil diváky na dva tábory. Jedni tvrdí, že měl odložit kameru a okamžitě dojít pro ošetřovatele, ti druzí zase říkají, že koza měla celou dobu hlavu nad vodou, a nebyla tak ohrožena na životě.

Na nic z toho ovšem nedbalo prasátko, které se téměř okamžitě vydalo na pomoc svému zvířecímu příteli. Malý hrdina skočil do vody, připlaval ke kůzleti a svým tělem ho uvolnil ze zaklínění. Obě zvířata vylezla z vody a vrátila se do bezpečnější části svého výběhu. Tam je opět zachytil kameraman, který už jen dodal „A tady je - hrdinné prase.“

Reklama

Výběr článků

Načítám