Hlavní obsah

Láska až za hrob - doslova. Pes sedí na hrobu svého pána už šest let

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Villa Carlos Paz

V pořekadle „Pes, nejlepší přítel člověka“ se zhlédl kříženec Capitan, který se už šest let nevzdálil od hrobu svého mrtvého pána. Z domova zmizel krátce po pohřbu a rodina zesnulého ho našla až na hřbitově. Podivné na celé situaci je, že pes na hřbitově předtím nikdy nebyl, a nemohl tak znát cestu.

BEZ KOMENTÁŘE: Láska až za hrob - pes věrně sedí u hrobu svého pána už šest letVideo: LV

 
Článek

Argentinec Miguel Guzmán dal Capitana jako dárek svému synovi Damianovi v roce 2005, pes se však upnul k hlavě rodiny. Když muž o rok později náhle zemřel, jeho čtyřnohý přítel se ho vydal hledat.

„Vrátili jsme se z pohřbu, a Capitan nebyl doma. Mysleli jsme si, že ho něco přejelo. Když jsme o týden později šli na hřbitov, našli jsme ho u Miguelova hrobu,“ řekla deníku La Voz del Interior vdova Veronica Moreno.

Od té doby opustil pes hřbitov ve Villa Carlos Paz pouze při několika příležitostech. Rodina se ho zpočátku snažila odvést zpět domů, ale Capitan odmítal opustit prostory hřbitova.

Na hřbitov přišel sám

„Viděl jsem ho, když se tu objevil poprvé. Byl sám a chvíli se potuloval po hřbitově. Pak našel hrob svého pána a zůstal u něj ležet. Od té doby se přes den prochází po hřbitově, ale kolem šesté hodiny večerní se vrátí k hrobu a leží tam až do rána,“ řekl deníku správce hřbitova Hector Baccega.

Posmrtná věrnost psů není neobvyklým jevem. Zřejmě nejslavnějším případem, který se dočkal i zfilmování, je japonský pes Hačikó. Ten každý den doprovázel svého pána na nádraží a odpoledne se tam vracel, aby ho přivítal. Jednoho dne ale jeho majitel zemřel v práci a na stanici se už nevrátil. Hačikó se pak věrně po devět let vracel každý den na nádraží a čekal na svého pána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám