Hlavní obsah

Přihlížející vyhlíželi "novou Concordii", kapitán však zvládl úžinou projet

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papenburg

Výjimečný pohled se naskytl stovkám přihlížejících u německého Papenburgu. V tamním přístavu byla totiž dokončena nová třísetmetrová výletní loď, která se vydala na plavbu. Vzhledem k tomu, že z přístavu je to po řece Emži na volné moře několik desítek kilometrů, musely loď táhnout remorkéry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes 300 metrů dlouhá a téměř 40 metrů široká loď musela projet úzkou úžlabinouVideo: Reuters

 
Článek

Opatrné manévrování bylo potřeba hned při výjezdu z doku. V cestě totiž byla velmi malá úžina. Několik podobných překážek čeká na loď se jménem Celebrity Reflection i v dalších částech řeky, a tak bude cesta na moře velmi pomalá. Prvním cílem lodi je nizozemský přístav Eemshaven, kde bude předána svým majitelům.

„Je to působivé, když tady sedíte na židli v první řadě a koukáte na tu masivní loď. Je to opravdu vzrušující,“ řekla jedna z přihlížejících Brigitte Schwamborn.

Celebrity Reflection je 319 metrů dlouhá a 37 metrů vysoká. Při těchto rozměrech váží 122 tisíc tun a pojme kolem tří tisíc pasažérů. Její maximální rychlost je 23 uzlů (asi 42 km/h).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám