Hlavní obsah

Zloděj se vrátil na místo činu pro espézetku, policie už na něj čekala

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Temecula

Vlastní hloupost dostala do vězení zloděje, který se svými komplici vyloupil na začátku září obchod Applu v kalifornské Temecule. Nejenže použil k loupeži svůj vlastní vůz, ale dokonce se nechal zadržet druhý den na místě činu, když se vydal hledat ztracenou registrační značku.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději vjeli do obchodu autem, za nic na světě pak ale nemohli vyjet ven

 
Článek

Čtveřice lapků se rozhodla projet terénním BMW výlohou obchodu, ukrást co nejvíce elektroniky a ujet pryč. Hned na začátku loupeže ale nastal problém. Po proražení výlohy se spustila bezpečnostní brána, která uvěznila vůz uvnitř.

Řidič začal do brány okamžitě prudce couvat a právě při jednom z těchto pokusů ztratil registrační značku svého vozu. Nakonec se mu podařilo bránu prorazit a uniknout se zbytkem skupiny, ale zanechal na místě činu jednoznačný důkaz.

Policie měla snadnou práci

Svoji chybu si uvědomil druhý den a vydal se na obhlídku místa činu. Policie už ovšem muže podle značky identifikovala jako Equonna Romona Howarda, a ten jim tak vešel přímo do náruče. Při zadržení měl dokonce v kapse klíč od použitého BMW.

Momentálně je Howard ve vazbě a kauci má stanovenou na 600 000 dolarů (asi 11 miliónů korun), což je výše škody, která vznikla při loupeži. Vzhledem k tomu, že už byl v minulosti dvakrát trestán a v době krádeže se nacházel v podmínce, hrozí mu minimálně 25 let odnětí svobody.

Paradoxní na celé situaci je, že loupež se odehrála pár dní před uvedením nového iPhonu. Na ten se také lupiči při své akci zaměřili, ale v obchodě byla pochopitelně stará generace tohoto telefonu, která byla s uvedením nového modelu zlevněna. Hodnota celého lupu se tak velmi rychle snížila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám