Hlavní obsah

Provazochodci šli proti sobě na jednom laně, museli se vyhnout ve výšce 350 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Te-chang

Čínský provazochodec Hos-chur Adil vytvořil v sobotu spolu se svými dvěma žáky nový světový rekord v simultánní chůzi po laně. Trojice přešla najednou po 1400 metrů dlouhém ocelovém laně přes kaňon Te-chang v centrální Číně. Přitom se sobě museli vyhýbat ve výšce 350 metrů nad zemí. A bez jištění, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Provazochodci se sobě museli vyhnout na laně ve výšce 350 metrůVideo: Reuters

 
Článek

Kousek, jaký se hned tak nevidí, předvedl jedenačtyřicetiletý Adil společně se svou žákyní Kuli Ajie-šemovou a učněm Šatyrem. Známý provazochodec má už ale na svém kontě podobných dech beroucích vystoupení celou řadu.

S chůzí po laně začal velmi brzo a talent se u něj projevil už v jeho deseti letech. Během svého života vytvořil pět Guinnessových rekordů.

Adil dokáže na laně dělat neskutečné věci. Umí na něm chodit, běhat, tancovat nebo stát na jedné noze. Tak zvanému umění Tar-waz, což znamená chůze ve vzduchu po laně, se věnuje jako šestý pokračovatel ve svém rodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám