Hlavní obsah

Muž přišel zaplatit pokutu bankovkami složenými do malých prasátek

Novinky, vps

Originálním způsobem se rozhodl zaplatit pokutu jeden americký muž. Peněžitý trest ve výši 137 dolarů považoval za nespravedlivý, a tak si k placení připravil 137 jednodolarových bankovek, které složil do podoby prasete. Překvapení úředníci si to ovšem nenechali líbit.

Muž přišel zaplatit pokutu jednodolarovými bankovkami, složenými do malých prasátek

 
Článek

Muž, který z důvodu zachování anonymity vystupuje pod přezdívkou Bacon Mouse, dostal pokutu za jízdu na červenou. Dle jeho slov se tak stalo ve městě, kde jsou dopravní kamery na semaforech absurdně přísné. Cítil se proto poškozen a rozhodl se zaplatit pokutu po svém.

Složení 137 bankovek mu zabralo dohromady šest hodin, ale jak přiznal, investovaného času rozhodně nelituje. Malá origami prasátka umístil do dvou krabic od koblih a vydal se na policejní stanici. Celou událost skrytě natočil na kameru ve svém telefonu. Úředník za přepážkou byl z počátku zaskočený.

„Co to je? Takhle je nevezmu. Nebudu tady sedět a všechny je rozkládat,“ argumentoval úředník.

Policie byla neústupná

Výměna názorů mezi oběma muži chvíli pokračovala, až se úředník rozhodl zavolat posilu. Přivolaný policista byl ale podobně neoblomný.

„Tohle nepřijmeme. Běžte stranou, rozložte je a pak si je vezmeme,“ řekl policista.

Muž dlouho neodporoval a začal bankovky rozkládat. Policista i úředník byli nakonec celou situací pobaveni a origami si fotili.

„Je to pěkné a muselo to zabrat hodně času. Malá prasátka v krabici, to se opravdu povedlo,“ smál se policista.

Rozložení bankovek nakonec zabralo zhruba pět minut. Úředník peníze přijal a poradil muži, ať svojí kreativitu vloží do něčeho užitečnějšího.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám