Hlavní obsah

Rybáři ztroskotali a museli přežít den v mrazivé vodě

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sitka

Šťastný konec měla nehoda dvou mladíků u pobřeží Aljašky. Jejich osmimetrovou loď převrátila vlna a oni museli přežít více než den v chladné vodě. Speciální obleky pro přežití v ledové vodě odnesly vlny, a tak oba kamarády nakonec zachránila plastová přepravka na ryby.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář čekal na záchranáře den a noc v ledové vodě v plastové přepravce

 
Článek

Ryan Harris a Stonie Huffman z aljašského města Sitka se vydali na lov lososů. Zhruba dvě míle od pobřeží se jim rozbila hydraulika. Chlapci jí zvládli opravit, ale při návratu do přístavu je převrhla vlna. Po nehodě se dokázali vyšplhat na převrácený trup a zachytit plastový box na ryby, který s sebou vezli.

Do nevelké bedny jako první vlezl Ryan. Jeho kamarád se tam už nevešel a musel se spokojit s pouhým víkem. Vlny je brzy rozdělily a oni tak nevěděli o osudu toho druhého.

Ve vodě strávili celou noc

Ryan Harris v jednu chvíli ztratil rovnováhu a z boxu vypadl, ale ihned se do něj dokázal vrátit. Nakonec ho po 26 hodinách v ledové vodě zachránila americká pobřežní stráž.

„Nemyslel jsem si, že umřu. Jenom jsem se bál o Stonieho,“ řekl Ryan.

Jeho kamarád měl o něco větší štěstí. Náhodou narazil na jeden ze ztracených záchranných obleků a podařilo se mu do něj nasoukat. Strávil noc ve vodě a poté byl vyplaven na pobřeží zhruba 40 kilometrů severozápadně od města Sitka. Pomoc našel během několika desítek minut. Následná lékařská vyšetření ukázala, že oba rybáři si z nehody odnesli pouze pohmožděniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám