Hlavní obsah

Reklamní letadla, která si najali politici, se ve vzduchu srazila

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wassenaar

V sobotu se nad nizozemskou pláží nedaleko města Wassenaar odehrálo drama. Ve vzduchu se střetla dvě malá letadla najatá politickými stranami v rámci jejich kampaní. Kameramanům z obou kokpitů se podařilo děsivý incident natočit.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolize, jak ji natočil kameraman z kokpitu jednoho z letounůVideo: nos.nl

 
Článek

Letadla, z nichž jedno najala strana CDA (Křesťanskodemokratická výzva) a druhé strana SP (Socialistická strana), se zaklesla do sebe a začala klesat.

Kameraman z cessny najaté stranou SP Eric Donk pro nizozemskou televizi RTL uvedl, že jejich podvozek se zasekl o křídlo letadla CDA.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě letadla se do sebe ve vzduchu zaklesla

„Byla to napjatá a děsivá situace. Letěli jsme asi 150 metrů nad zemí. Mohl jsem si sáhnout na druhé letadlo, kdybych chtěl. Několik okamžiků nato už se našemu pilotovi podařilo druhý letoun setřást,“ popsal incident Donk.

Ze záběrů kameramana letounu propagujícího stranu CDA je patrné, že pasažéři v první chvíli netušili, co se děje. Jejich stroj po kolizi musel kvůli poškozenému křídlu nouzově přistát na pláži. Druhý letoun se čtyřmi lidmi na palubě naproti tomu doletěl až na letiště v Rotterdamu, kde bezpečně dosedl.

Incident, při kterém naštěstí nebyl nikdo zraněn, nyní vyšetřují úřady pro leteckou bezpečnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám