Hlavní obsah

Sedmimetrová krajta dala při prohlídce zabrat sedmi ošetřovatelům

Novinky, Markéta Klánská
Chester

Veterináři v zoologické zahradě v anglickém Chesteru měli ve středu na programu zevrubnou prohlídku jednoho ze svých výjimečných svěřenců. Pod rukama se jim ocitla sedmimetrová krajta mřížkovaná jménem Bali, která je se svými 90 kilogramy považovaná za největší exemplář svého druhu v Británii. Není tedy divu, že u prohlídky muselo asistovat sedm ošetřovatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U běžné prohlídky sedmimetrové krajty muselo asistovat sedm ošetřovatelůVideo: Reuters

 
Článek

Bali není častým návštěvníkem veterinárních prohlídek. Kromě běžné kontroly navíc absolvovala i kardiologické vyšetření.

„Krajty pochází z jihovýchodní Asie, tedy z regionu, ve kterém se naše zoo podílí na několika projektech chránících některé živočichy před vyhubením,“ uvedl pro agenturu Reuters mluvčí zoo v Chesteru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Obří krajtu i po roce diety muselo nést na váhu sedm lidíVideo: Reuters

V rezervaci pro plazy v australském Gosfordu se mohou ošetřovatelé také pochlubit nevšedně velkým exemplářem krajty. Ačkoli je jejich 6,5 metru dlouhá Atomová Betty (Atomic Betty) na dietě, při posledním vážení, na které ji neslo šest statných mužů a jedna žena, dosáhla její hmotnost 137 kilogramů. [celá zpráva]

Krajty mřížkované, ke kterým se Bali i Atomová Betty řadí, patří k nejdelším hadům na světě. Největší změřený jedinec měl bezmála deset metrů. Obvykle se ale jejich délka pohybuje od tří do šesti metrů. Převážně se živí hlodavci, jinými malými savci a ptáky, větší zástupci tohoto druhu ale dokážou spořádat i malé primáty nebo prasata. Mají ostré zuby, které používají k držení své kořisti, než ji svým silným tělem zadusí a rozdrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám