Hlavní obsah

Statečná kočka přežila tři týdny bez jídla

Novinky, vps
Los Angeles

Nevídanou odolnost ukázala čínská kočka, která přežila třítýdenní cestu v nákladním kontejneru. Do něj se dostala nešťastnou náhodou pvv čínské Šanghaji. Svoboda jí čekala až v 10 000 kilometrů vzdáleném Los Angeles.

Foto: AFP PHOTO / County of Los Angeles Department of Animal Care and Control, Profimedia.cz

Kočka Ni Hao dostala přízvisko "zázračná", protože vydržela tři týdny na moři bez jídla a vody. Teď konečně našla nového majitele.

Článek

Houževnatá kočka se po celou cestu musela obejít bez jídla a vody. Není tedy divu, že v okamžiku nalezení byla na pokraji smrti. Z jejích spárů se dostala pouze díky včasnému zásahu místních ochránců přírody. Ti ji pojmenovali jako Ni Hao, což v angličtině znamená Hello.

Pozoruhodné také je, že se Ni Hao z této traumatické zkušenosti vzpamatovala téměř bez následků. Po náročné cestě sice trpěla značnou svalovou atrofií, ale po ní už není až na drobné kulhání už ani památky.

Momentálně se Ni Hao může těšit na lepší zítřky, čeká ji totiž nový domov. Z více než 80 vážných zájemců byla vybrána rodina z klidného předměstí Los Angeles, která se jistě bude snažit, aby se její nový mazlíček držel poblíž domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám