Hlavní obsah

Rybář našel na pláži velkého bílého žraloka

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pobřeží amerického státu Rhode Island vyplavilo moře o víkendu tělo velkého žraloka bílého. Místní rybář ho našel díky velkému hejnu vran, které nad tělem kroužilo. Žralok byl dlouhý téměř 5 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velký bílý žralok na pláži GoosewingVideo: Reuters

 
Článek

Policie a pobřežní stráž preventivně uzavřely pláže nedaleké South Shore Beach a Goosewing Beach. Žralok bílý nebyl v této oblasti pozorován už delší dobu, proto pobřežní stráž nejprve prohledá vodu poblíž, aby bylo jasné, zda se jednalo o jediného predátora v okolí.

Tělo obávaného dravce bylo odvezeno na pitvu. Žralok vážil 726 kilogramů a pravděpodobně zemřel vinou místních rybářů a jejich sítí, neboť měl velmi vážně poškozené žábry. Z výskytu žraloků v místech, kde se dříve neobjevovali, viní úřady právě rybáře. Díky nim ubývá těmto krásným a nebezpečným zvířatům přirozená potrava.

Nález těla vyvolal velkou pozornost hlavně kvůli náporu rodin s dětmi, které si chtěly poslední víkend prázdnin užít u moře. To se jim nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám