Hlavní obsah

Američanka má 16 tisíc kusů bot

Novinky, her
Kalifornie

Ženy se s rozvodem vypořádávají všelijak. Darlene Flynnová z Kalifornie zvolila netradiční cestu. Aby zapomněla na bolest způsobenou odchodem jejího muže, začala si dělat radost kupováním bot a sbíráním všeho, co s obuví souvisí. Ne všechny boty jsou ale určeny k nošení. Většina kousků jsou kuriozity, proto ani nejsou v páru. K dnešnímu dni jich žena vlastní 16 400 kusů bot.

Američanka má přes 16 000 kusů botVideo: TravelHD

 
Článek

Už v roce 2006 se o paní Flynnovou začali zabývat lidé z Guinessovy knihy rekordů, v té době už totiž měla doma 7765 kusů bot. Za uplynulých šest let se tedy počet bot zdvojnásobil. A fanatická milovnice botiček u tohoto čísla pravděpodobně neskončí.

Počtem 16 400 kusů bot či předmětů, které s obouváním souvisí, zlomila nejen vlastní rekord, ale dosáhla tak i astronomické částky, kterou za svojí vášeň utratila. Oficiální částka je 500 000 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 10 miliónů korun českých.

Sbírka bot je tak velká, že je paní Darlene Flynnová čistí celých čtrnáct dnů, než se dostane na všechny. Nejdražší pár bot v její sbírce stál v přepočtu téměř 63 000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám