Hlavní obsah

Vesničan si doma vyrobil repliku lamborghini, vozí v ní hnojivo

Novinky, Markéta Klánská
S'-jang

Když dva dělají totéž, není to totéž. Lamborghini vyrobené v domácí dílně v odlehlé čínské vesnici zkrátka nemůže vypadat stejně jako plnohodnotný model luxusního vozu z Itálie. Přesto 28letému Číňanovi nelze upřít body za snahu, je až neuvěřitelné, jakého výsledku dosáhl se svými velmi omezenými prostředky.

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan si vyrobil vlastní Lamborghini Reventon, k originálu má ale dost daleko

 
Článek

Ťien Wang, který pochází z venkovské oblasti v čínské provincii Ťiang-su, při sestavování repliky vozu používal součástky z dodávky značky Nissan a sedanu z dílny značky Volkswagen. Za kopii vozu Lamborghini 2007 Reventon v černém provedení tak utratil celkem 60 000 jüanů, tedy v přepočtu asi 187 700 korun.

Originál by ho ovšem přišel na podstatně větší sumu, jeho cena se pohybuje kolem 1,2 miliónu eur (30 000 000 korun). Vozů typu Reventon se totiž podle italského manufakturního výrobce pohybuje po světě pouze 21 kusů.

S luxusním autem pro hnůj

Wang se narodil do prosté rodiny. V 16 letech se rozhodl pro dráhu automechanika, protože v sobě nedokázal potlačit lásku k automobilům. Jeho vášeň se pak projevila naplno v květnu loňského roku, kdy nastaly vhodné okolnosti a Wang konečně začal realizovat svůj velký sen, tedy vyrábět vlastní luxusní auto.

Ačkoli mu jeho replika vynesla slávu na internetu, kde je svými spoluobčany označován za hrdinu, čínské úřady jsou ve vztahu k jeho výtvoru podstatně střízlivější. Naléhají na něj, aby kvůli bezpečnosti nejezdil s replikou na silnice. Jeho černé "lamborghini" tak zatím vozí pouze hnojivo. Kdo ví, třeba se ale budou jednou jeho vozy přece jenom po silnicích prohánět.

„Pokud mi to okolnosti v budoucnu dovolí, rád bych sám navrhoval a vyráběl sportovní auta, která by po všech stránkách dosahovala největšího výkonu,“ uvedl pro agenturu Reuters 28letý šikovný automechanik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám