Hlavní obsah

Muže těsně minul kus stromu, který předtím rozčísl blesk

Novinky, Markéta Klánská
Pudsey

Pětapadesátiletý Brit Bernard Williams z hrabství West Yorkshire by o sobě mohl mluvit jako o dítěti štěstěny. Toto úterý totiž jen o vlásek unikl smrti nebo přinejmenším vážnému úrazu. Vteřiny poté, co během bouřky odběhl od auta k domu, strom přes ulici zasáhl blesk.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž jen o vlásek unikl před kusem stromu, který se roztříštil po úderu blesku

 
Článek

„Jen co Bernard zaparkoval a vzal si svou sportovní tašku, strom se prozářil. Následovala příšerná rána a kusy stromu se rozlétly po celé ulici. Bernard měl velké štěstí,“ popsala situaci Williamsova 43letá manželka Alison, která přijela k domu v Pudsey jen krátce po manželovi.

Jak těsně Williams unikl tragédii, potvrzují i záběry bezpečnostní kamery u domu. Je na nich vidět, že se z 12metrové vrby odštípl asi třímetrový kus kmene a odletěl přímo na místo, kde Williams předtím stál. Letící třísky navíc roztříštily zadní okno zaparkovaného vozu.

„Kdyby zůstal u auta jen o chvilku déle, téměř určitě by ho to zabilo nebo zmrzačilo,“ dodala pro deník Daily Mail Alison.

„Jsem z té události trochu v šoku, v té chvíli jsem ani nevěděl, že to způsobil blesk. Myslel jsem, že zadní okno mého auta rozbila akustická vlna. Co přesně se stalo, jsem si uvědomil, až když mi volala Alison z auta, zda jsem v pořádku,“ dodal Williams.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám