Hlavní obsah

Nejmenší žena se poprvé v historii setkala s nejmenším mužem světa

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuto středu bylo na internetu zveřejněno video, které dokumentuje unikátní historický okamžik. Vůbec poprvé se osobně setkala nejmenší žena s nejmenším mužem světa. Jyoti Amgeová s výškou 62,8 centimetru a Chandra Bahadur Dangi vysoký 54,6 centimetru měli společně představit novou Guinnessovu knihu rekordů, která by se měla dostat do prodeje v polovině září.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší muž na světě se setkal s nejmenší ženou světa

 
Článek

Oba zástupci nejmenších dospělých lidí planety si pro tak vzácnou příležitost oblékli tradiční oblečení své země, Dangi z Nepálu a Amgeová z Indie. Při oficiálním focení pak mezi nimi stála nová kniha o velikosti 30 centimetrů, stejně jako oficiální rozhodce Guinnessovy knihy rekordů Marco Frigatti.

„Byl to neobyčejný okamžik. Oba jsou tak neuvěřitelné osobnosti, atmosféra byla přímo kouzelná,“ popsal setkání Frigatti.

Amgeová z indického Nagpuru se stala rekordmankou, když v prosinci loňského roku dosáhla 18 let. [celá zpráva]

„Od té doby, co jsem zapsána v knize rekordů, jsem mohla navštívit mnoho cizích zemí. Miluji cestování, už jsem byla třeba v Japonsku a některých částech Evropy. Nemohu se dočkat, až zavítám do Velké Británie,“ přiznala Amgeová, která by do Anglie měla zavítat 13. září, aby pomohla s propagací nového, v pořadí už 57. vydání knihy.

Nejmenší v historii

Dangi z malé nepálské vesnice Rhimkholi zase naplnil titulky jako nejmenší muž letos v únoru. A nejen to, se svou výškou 54,6 centimetru se stal i nejmenším dospělým člověkem v historii, který kdy podstoupil oficiální měření. [celá zpráva]

„Jsem rád, že si mě kniha rekordů všimla a mé jméno se v ní ocitne. Pro mou rodinu, vesnici i celou zemi je to velká událost. Jsem velmi šťastný,“ přiznal 72letý Dangi, který před rokem 2012 nikdy neopustil hranice své vesnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám