Hlavní obsah

Nejmasovější balónkové bitvy všech dob se zúčastnilo 12 tisíc lidí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexington

Házení balónků naplněných vodou patří k oblíbeným klukovinám. Jak se ale zdá, i z takové dětinské činnosti se dá udělat masová akce hodná zápisu do Guinnessovy knihy rekordů. Minulý týden to dokázali studenti z univerzity v americkém Kentucky, kteří v Lexingtonu zorganizovali balónkovou bitvu. Na fotbalovém hřišti se nakonec sešlo 11 622 lidí, kteří po sobě hodili téměř 240 000 balónků naplněných vodou.

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce lidí po sobě házely balónky s vodou

 
Článek

Pořadatelem události se už popáté za sebou stala studentská organizace Christian Student Fellowship (CSF). Přípravy začaly už na přelomu května a června a od minulého úterý pak dobrovolníci naplňovali balónky vodou, až nakonec vytvořili munici čítající přesně 236 484 balónků.

Podle oficiálních pravidel Guinnessovy knihy rekordů musel být na centrálním hřišti Johnson Field spočítán každý balónek, teprve poté mohla začít samotná bitva. Ta v sobotu 14 minut po půlnoci tamního času. Na rozdíl od příprav ale netrvala dlouho, za čtyři minuty bylo po všem.

„Byla to ta nejlepší balónková bitva, které jsem se kdy zúčastnil. Bylo to šílené,“ uvedl nadšeně pro studentské noviny Kentucky Kernel univerzitní nováček Ricardo Pierre-Louis.

„Ačkoli to vždy trvá sotva deset minut, stojí to za to. Je to jedna z akcí, která se mi v životě nejvíce vryla do paměti,“ uvedl pro zpravodajský server Kentucky.com student Nathan Allison.

Rekordní akce

Organizátoři doufali, že se balónkové bitvy zúčastní 12 000 až 14 000 lidí, nakonec ale přišlo „jen“ 11 622 účastníků. Přesto tak CSF překonala svůj vlastní rekord z loňského roku, kdy na stejné místo dorazilo 8 957 lidí. Také počet balónků naplněných vodou od srpna roku 2011 nápadně vzrostl. Tehdy se jich hodilo pouze 175 141.

V Praze vznikl nový rekord, desítky lidí se zúčastnily balónkové bitvyVideo: Novinky

Podobná akce se konala také v Praze. Koncem července se ve Žlutých lázních sešlo 82 lidí, kteří po sobě za deštivého počasí hodili přesně 35 038 balónků naplněných vodou. Ačkoli nešlo o nejmasovější akci u nás, přesto se zapsala do České knihy rekordů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám