Hlavní obsah

Morbidní projekt, který okouzlil svět: Pokud zemřu první...

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý člověk po sobě chce něco zanechat. Něco, o čem budou další lidé mluvit a co učiní jeho odkaz nesmrtelným. Není úplně jisté, zda se zrovna toto povede autorům internetového projektu Ifidie1st.com, tedy Pokudzemřuprvní. Lidé zanechávají své videoodkazy pro případ, že zemřou. Zpráva "vítěze", který skutečně zemře první, se pak má dostat ke 200 miliónům lidí.

Kdo zemře jako první, získá celosvětový věhlasVideo: ifidie1st.com

 
Článek

Týdenní existence projektu Ifidiefirst stačila již k tomu, že svůj vzkaz pro případ smrti zanechalo prostřednictvím aplikace na Facebooku přes 1270 osob.

Kuriózní je, že vítězné poselství může být se značnou pravděpodobností také úplný nesmysl. Tvůrci však přistoupili na to, že budou posmrtnou zprávu šířit i tak.

Účastník projektu musí nejdříve přes webkameru nahrát svou zprávu a potom musí zvolit tzv. důvěryhodné osoby, které v případě jeho skonu budou moci nahlásit jeho smrt. Teprve ve chvíli, když smrt účastníka ohlásí tři osoby nezávisle na sobě, zkontrolují tvůrci projektu skutečnost, že člověk zemřel, a poté začnou jeho zprávu ze záhrobí šířit po internetu.

Autoři dodávají, že ačkoliv si svůj moment slávy vítěz již neužije, aspoň může zemřít s pocitem, že když už odchází z tohoto světa, tak alespoň stylově...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám