Hlavní obsah

Stovky lidí skládaly puzzle větší než tenisové hřiště

Novinky, Markéta Klánská
Novosibirsk

Navzdory deštivému a chladnému počasí se v neděli shromáždily stovky lidí na otevřeném prostranství v ruském Novosibirsku. Nadšenci ovšem neměli v plánu žádnou demonstraci, chtěli jen společnými silami sestavit obrovské puzzle o rozloze 300 metrů čtverečních. Skládačka tak zabrala ještě větší plochu než standardní tenisové hřiště dlouhé 24 metrů a široké 11 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku poskládali obří puzzle přes půlku náměstíVideo: Reuters

 
Článek

Nakonec se do skládání obřího puzzle z 1023 jednotlivých dílů zapojilo zhruba 200 místních obyvatel i návštěvníků města. Po třech hodinách byla konečně replika autoportrétu slavného německého umělce Albrechta Dürera na světě.

„Obraz je veliký a akce se chtělo zúčastnit mnoho lidí, utvořili tak dlouhou frontu. Obecně byla událost velmi dobře zorganizovaná, lidé jeden po druhém pokládali jednotlivé díly skládačky. Jedinou překážkou tak bylo vlastně jen deštivé a chladné počasí,“ svěřila místní obyvatelka Alesya Zadvornová.

Německo představuje v Rusku svou kulturu

Akci zorganizovaly místní úřady spolu s Goethe institutem v rámci „Roku Německa“, tedy série událostí oslavujících v Rusku německou kulturu.

„Na nápad jsme přišli s kolegy z Moskvy už dávno. Nakonec ji spustilo město Norimberk, odkud Albrecht Dürer pocházel. Byli jsme nadšeni, že jsme mohli něco takového uspořádat v našem městě,“ uvedla pro agenturu Reuters vedoucí Goethe institutu v Novosibirsku Julia Hanskeová.

V roce 2011 město Norimberk úspěšně zorganizovalo podobné akce v Číně, Polsku, Itálii a samotném Norimberku. Ani v Rusku není gigantická puzzle skládačka novinkou, v červnu ji mohli složit lidé na Rudém náměstí v Moskvě a do Jekatěrinburgu dorazila v polovině srpna. V rámci „Roku Německa“ by se měla dostat i do dalších ruských měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám