Hlavní obsah

Obyčejný mladík si najal ochranku a fotografy, lidé z něj šíleli jako z celebrity

Novinky, Markéta Klánská
New York

Jednadvacetiletý Brett Cohen není ani popová hvězda, ani slavný herec. Je to jen obyčejný student z New Yorku, který se rozhodl prozkoumat posedlost lidí celebritami. Změnil si tedy image, přes inzerát si najal dva falešné bodyguardy a nechal se na proslulé newyorské náměstí Times Square provázet čtyřmi fotografy a třemi kameramany. Přesně jak očekával, pouze toto stačilo, aby z něj kolemjdoucí naprosto šíleli.

Obyčejný student si najal paparazzi a ochranku, lidi ho automaticky považovali za celebritu

 
Článek

Spolu se svým 15členným týmem vyrazil Cohen z Rockefellerova centra, kde sídlí studia televize NBC. Jeho 23letý kamarád Edward Strum, se kterým projekt před třemi měsíci vymysleli, začal šířit informaci, že se blíží „Brett Cohen“. Ani slůvkem se ale nikdo z týmu nezmínil, že jde o někoho slavného.

Mezi kolemjdoucími to přesto způsobilo rozruch, a jakmile Cohen opustil budovu, dav lidí se začal rozšiřovat. V neonové záři reklam na Times Square už měla falešná hvězda kolem sebe tolik lidí, že o sebe zakopávali, aby mohli jen zahlédnout toho, kdo je v centru pozornosti. Ječící dívky Cohena zastavovaly, aniž by tušily, odkud ho znají. V tu chvíli jim to ale bylo jedno, toužily jen po snímcích s celebritou.

Filmová či popová hvězda

„Cítím se výjimečně,“ zaznívalo z úst těch, kteří se s Cohenem vyfotili. Sturm se jich pak v roli reportéra ptal, odkud Cohena vlastně znají. Odpovídali, že z filmů, popřípadě se domnívali, že je to slavná popová hvězda.

Když pak Cohen po třech hodinách usoudil, že projekt došel příliš daleko, rozhodl se ho ukončit, což ovšem nebylo snadné. Musel zamířit do malého hotelu, kde jeden z bodyguardů zablokoval dveře, aby dovnitř nemohli žádní lidé.

Sláva přišla úplně sama

Poněkud znepokojující sociální experiment měl odhalit, jak slavné osoby fascinují veřejnost, což se opravdu podařilo. Video, které odvážní studenti zveřejnili v tomto týdnu na internetu, začíná pohledem na Cohena jako obyčejného mladíka v kraťasech, kterého celý život zajímalo, jaké by to bylo být slavný. Jakmile pak začal s naplánovanou hrou, sláva přišla úplně sama.

„Měl jsem kolem sebe jen 15 vlastních lidí, žádné nastrčené fanoušky nebo tak něco. Vše, co vidíte na videu, je naprosto skutečné,“ vysvětlil deníku New York Daily News 21letý student.

„Musel jsem předstírat, že to všechno je pro mě normální. To byla jedna z těch nejtěžších částí. A navíc mě bolel obličej, jak jsem se musel smát na všech fotkách, kterých bylo kolem 300. Okusil jsem slávu, bylo to fajn, ale nechtěl bych, aby to byla součást mého života,“ dodal Cohen, který se svým odvážným projektem nakonec také trochu proslavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám