Hlavní obsah

Podívejte se na unikátní obraz, který vznikl cestou do vesmíru

Novinky, Markéta Klánská
Worcester

Mladý Brit Josh Taylor dobře ví, jak popustit uzdu kreativitě a ještě přitom navýšit své konto. Zatím poslední podnikavý projekt realizoval v polovině srpna. Vytvořil unikátní malířské dílo tak, že pomocí meteorologického balónu poslal barvy a plátno do výšky 30 kilometrů nad zemský povrch.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík natočil, jak se maluje obraz cestou do vesmíru

 
Článek

Dvaadvacetiletý Taylor z anglického Worcesteru v sobotu 11. srpna vyslal směrem k vesmíru meteorologický balón s kamerou a GPS, na který navázal neobvyklý náklad. Napnuté plátno a krabičku se čtyřmi barvami - zelenou, modrou, hnědou a žlutou, které mají reprezentovat zemi, moře, poušť a slunce.

Balón dosáhl výšky 30,7 kilometru a zpátky k zemi dopadl nedaleko Telfordu, kde už na něj Taylor netrpělivě čekal. Tuto středu se pak mladík na internetu pochlubil videem ze svého experimentu.

Barvy rozprašované tenkými hadičkami cestou ulpěly na plátně a vznikl tak originální obraz. Taylor prozradil fanouškům, že by ho rád nabídl někomu, kdo by ho vystavil nebo dokonce koupil.

„Bylo by úžasné, kdyby se obraz JoshingTalk Space Art dostal do jedné z velkých galerií, aby tak inspiroval a motivoval další lidi k rozvinutí kreativity. Bylo by i zajímavé zjistit, jakou cenu obraz má z finančního hlediska. Ať už ale bude umělecká nebo finanční hodnota jakákoli, uvažuji o kopiích (pro veřejnost),“ uvedl Taylor.

Výzva ze strany multimilionáře

Pokusy s meteorologickým balónem ale nejsou podle deníku Daily Telegraph jediným Taylorovým projektem, kterým se teď zabývá. Zvedl totiž rukavici, kterou mu hodil známý multimilionář Richard Branson.

„Tak Joshi, tady je tvůj další úkol. Stejně jako zkoumáme vesmír, chystáme se zavítat i na dno oceánu s ponorkou Virgin Oceanic. Podařilo se ti vyslat balón do výšky 36 kilometrů, jaké jsi ale schopen dosáhnout hloubky? Těším se na tvé pokroky,“ napsal podnikavému Britovi Branson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám