Hlavní obsah

Kocour Micin visel z okna za hlavu, hasiči mu zachránili život

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Profesionální hasiči z Opavy zachránili v úterý kocoura, který visel z pootevřeného okna ve druhém patře za hlavu. Pod sebou měl navíc sluncem rozpálený parapet. K uvězněné kočce v Opavě-Kateřinkách přivolali hasiče krátce před 18. hodinou sousedé.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Takto byl v pootevřeném okně kocour Micin uvězněný.

Článek

Poté, co hasiči dorazili na místo, měl kocour Micin hlavu v bytě, zatímco jeho tělo viselo z pootevřeného okna do ulice.

„Okno bylo otevřeno pouze na větrání, kocourovi se ve větračce skřípl krk, zbytek těla měl venku na okenním parapetu,“ popsal trápení statného kocoura mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči drží již zachráněného kocoura Micina.

Jak se kočka dostala do nepřirozené polohy, si hasiči i sousedé vysvětlili dvěma způsoby: buď se mu stýskalo po pánech, kteří nebyli doma, nebo doplatil na svou zvědavost.

„Kocour Micin byl na rozpáleném vnějším parapetu zřejmě nekonečné desítky minut. Hasiči jej po rychlém sundání pomocí automobilového žebříku předali viditelně vyčerpaného a dehydrovaného sousedům,“ doplnil Kůdela s tím, že sousedé slíbili, že se o kocoura do návratu majitelů postarají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám