Hlavní obsah

Mexická stařenka tvrdí, že jí je 125 let. Byla by tak starší než Eiffelovka

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapopan

Na dlouhověkost neexistuje žádný recept, někdo tu zůstane jen krátce, jiný má možnost sledovat celé století. Například Mexičanka Leandra Becerraová Lumbrerasová z mexického státu Jalisco se údajně narodila už v roce 1887 a své 125. narozeniny by měla oslavit 31. srpna. Pokud je to pravda, pak přišla na svět o dva roky dříve, než byla v Paříži dostavena Eiffelova věž.

BEZ KOMENTÁŘE: Tato Mexičanka tvrdí, že je jí 125 let Video: guanabee.com

 
Článek

Na dotaz, zda dodržuje nějaké speciální stravovací návyky, Leandra Becerraová ze Zapopanu minulý týden před kamerou televize Primer Impacto zavtipkovala, že je bezzubá: “Piju pouze kávu, protože nic nerozkoušu. Nemám už ani jeden jediný zub. Nemohu jíst tortilly, pouze chléb, protože je jemný“.

Doña Leandra je křehká stařenka, na které je znát, že už má něco za sebou. Na údajných 125 let, které by měla oslavit v příštím týdnu, ale nevypadá. Ovšem do té doby, dokud nezačne vyprávět příběhy ze svého života.

S oblibou vzpomíná na doby, kdy byla vůdkyní takzvaných Adelitas, tedy žen, které během mexické revoluce v letech 1910 - 1917 doprovázely do bitev své muže a partnery, staraly se o jejich zázemí a případně i samy bojovaly. V té době prý přijímala příkazy od samotného Pancho Villy, velitele a revolucionáře, který se několik let po své smrti v roce 1923 stal národním hrdinou.

Nepotvrzené informace

Za informacemi o Leandře stojí i agentura pro rodinný rozvoj DIF v Zapopanu, která se v roce 2008 případu osamocené Leandry ujala a vyhledala její příbuzné. Do jejích 124. narozenin se jich objevilo 148, a to jak v Mexiku, tak ve Spojených státech.

Žádná oficiální potvrzení Leandřina věku ale neexistují a Mexičanka ani není vedena v tabulkách nejstarších lidí světa. Kdyby se ovšem datum jejího narození skutečně potvrdilo, pak by se zařadila mezi nejdéle žijící lidi v historii. Aktuální prvenství patří Jeanne Calmentové z Francie, která v roce 1997 zemřela ve věku 122 let a 164 dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám