Hlavní obsah

Piloti se v kabině tak pohádali, že s letadlem museli letět jiní

– Canberra

Když v minulém týdnu na letišti v Dallasu v americkém Texasu stál letoun Boeing 747, uvnitř kokpitu to jiskřilo. Do sporu se tam dostali dva piloti. Jejich hádka se dokonce vyostřila tak, až prý oba dospěli k názoru, že se pracovně nesnesou. A nejen to, dokud se jejich případ nevyšetří, australská letecká společnost Qantas je oba odstavila. Oznámila to v úterý agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle oznámení Qantas kapitán a druhý důstojník ze zmíněného letu zůstanou na zemi, dokud neskončí vyšetřování případu. Podrobnosti ale společnost neuvedla. Deník The Sydney Morning Herald nicméně napsal, že piloti se dostali do prudké hádky kvůli tomu, jaké vzletové výpočty mají být vloženy do počítače letadla.

Letoví operátoři Qantasu se přitom o hádce dověděli teprve poté, co odložili start letadla, když zdržení kvůli počasí přiblížilo piloty k 20hodinovému pracovnímu limitu. Letadlo pak z Dallasu do východoaustralského Brisbane odletělo další den, zato ale s jinými piloty.

Nejmenovaný představitel letecké společnosti vysvětlil, že během hádky nehrozilo žádné nebezpečí ani násilí, avšak "piloti se dostali do bodu, kdy měli pocit, že nemohou pracovat spolu".

Nedávno společnost řešila jiný případ

Incident se odehrál sotva dva týdny poté, co největší australské aerolinky nechaly na zemi pilotku, která se pokoušela letět ze Sydney do Brisbane, když byla pod vlivem alkoholu. Limit obsahu alkoholu v krvi qantaských pilotů je 0,02 procenta, který nejmenovaná překročila.

Reklama

Výběr článků

Načítám