Hlavní obsah

Čtrnáctiletá dívka jako nejmladší přeplavala Ontario, ve vodě byla 27 hodin

Toronto

Čtrnáctiletá kanadská dívka si o tomto víkendu sáhla na dno sil, když se rozhodla, že přeplave jezero Ontario. Odstartovala v sobotu od ústí řeky Niagary večer a navzdory nepříznivému větru doplavala až do cíle. Podle informací, které v pondělí zveřejnila agentura AP, Annaleise Carrová strávila ve vodě téměř 27 hodin. Je nejmladší ze všech, jimž se tento výkon podařil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtrnáctiletá Kanaďanka za 27 hodin přeplavala Ontarijské jezeroVideo: Reuters

 
Článek

Vůbec prvním člověkem, o němž je známo, že Ontarijské jezero přeplaval, byla v roce 1956 šestnáctiletá Marilyn Bellová.

Annaleise Carrová se vydala po stejné trase dlouhé 52,5 kilometru, která vede od ústí řeky Niagary k vlnolamu v torontském parku. Místy se musela vypořádat s vlnami dosahujícími až do výšky 1,5 metru a silný vítr ji navíc vychýlil z původního směru o více než kilometr.

V cíli její snahy neskončily

Čtrnáctiletá plavkyně z města Simcoe se ale nevzdala. Za nadšené podpory stovek příznivců dorazila do cíle a objala svou rodinu. Poté nastoupila do sanitky a byla převezena na lékařskou prohlídku, která obvykle následuje po podobných plaveckých výkonech na dlouhé vzdálenosti.

Svým plaváním chtěla Carrová mimo jiné i získat peníze pro Camp Trillium - středisko pro podporu dětí trpících rakovinou. Zatím podle agentury Reuters vybrala více než 70 000 kanadských dolarů, což je v přepočtu asi 1,4 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám