Hlavní obsah

Miss World 2012 se stala kráska z Číny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Miss World 2012 se stala Číňanka Jü Wen-sia. Ve finále soutěže krásy, které se v sobotu konalo v čínském městě Ordos, uspěla v konkurenci 115 krásek z celého světa, uvedly zahraniční agentury. Česká Miss World 2012, osmnáctiletá Linda Bartošová z Pardubic, se podle serveru soutěže dostala mezi 15 nejlepších, ale žádnou ze tří prestižních korunek nakonec nezískala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nová Miss World je z ČínyVideo: Reuters

 
Článek

První vicemiss byla vyhlášena Walesanka Sophie Elizabeth Mouldsová, titul druhé vicemiss získala při finále v severočínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko Jessica Michelle Kahawatyová z Austrálie.

Foto: ČTK/AP

Miss World 2012 Jü Wen-sia

Foto: ČTK/AP

Miss World Jü Wen-sia (uprostřed) s první a druhou Miss Sophie Mouldsovou z Walesu (vlevo) a Jessikou Kahawatyovou z Austrálie (vpravo)

Titul Miss World vyhrála v roce 2006 Češka Taťána Kuchařová, což byl historicky největší úspěch české ženské krásy na světových přehlídkách.

Letošní čínská třiadvacetiletá vítězka studuje hudbu a svěřila se, že se chce stát učitelkou hudby. Stala se druhou Číňankou, která tento titul získala. Předtím se tak podle agentury AP stalo v roce 2007.

Foto: ČTK/AP

Nově oceněné nejkrásnější dívky světa

Finále Miss World každoročně přitáhne k televizním obrazovkám stamiliony diváků. Vítězka stráví vždy následující rok cestováním po světě. Miss World už mnoho desetiletí soupeří o nejprestižnější titul v soutěžích dívčí krásy s Miss Universe.

Foto: ČTK/AP

Nová Miss World Jü Wen-sia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám