Hlavní obsah

Třítýdenní oslík může chodit jen díky obřím růžovým sádrám

– Bridgnorth
Novinky, Michaela Cmíralová

Primrose se narodila na farmě ve Velké Británii, bohužel předčasně, což u oslů nebývá běžné. Kvůli tomu se jí nestačily plně vyvinout přední nohy a neměla dost sil, aby se na ně zvládla postavit. Veterináři jí proto vyrobili dvě obří sádrové podpěry, na kterých teď Primrose vyloženě skotačí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Třítýdenní oslík hopsá s nohama v obřích růžových sádráchVideo: Reuters

 
Článek

Její nohy jsou tak slabé, že by neunesly váhu jejího těla. Pokud by se postavila, mohla by si nenávratně poškodit kolena.

Veterináři na klinice v anglickém městě Bridgnorth proto přišli s nápadem, jak jí opět pomoci na nohy. Vyrobili speciálně pro ní dvě obří sádry. Ty jí nasadili na slabé přední končetiny a doufali, že se s nimi Primrose naučí chodit.

Ukázalo se, že sádrové podpěry jsou pro ní velkou podporou. V ničem jí nepřekážejí a umožnily jí konečně se pohybovat. I přesto, že na klinice nejsou žádní jiní oslové, Primrose celé dny běhá po stájích a své zářivě růžové ozdoby předvádí aspoň ustájeným koním.

Čerstvě narozeného oslíka si oblíbili i návštěvníci kliniky. Primrose je neobyčejně společenská a dokonce ráda pózuje před fotografy i kamerou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám