Hlavní obsah

Rozkmitaná velkoplošná značka nad dálnicí ohrožovala řidiče

Novinky, tes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calgary

Pod informační cedulí nad dálnicí v Calgary se řidičům v úterý zřejmě nejezdilo moc příjemně. Vlivem silného větru se značka nebezpečně rozkývala a vypadalo to, že každou chvíli spadne. Nejhorší obavy se nakonec vyplnily a cedule přistála přímo na vozovce, po níž v tu chvíli jezdily desítky aut. Jako zázrakem žádný vůz netrefila. Informuje o tom server Calgary Herald.

BEZ KOMENTÁŘE: Padající ceduli natočil muž, který projížděl těsně pod níVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Video pořídil z vozu Jay Mangat, když projížděl kolem druhé hodiny odpoledne po dálnici v Calgary, blízko sjezdu na 32. avenue. Informační ceduli nad dálnicí, kterou nebezpečně rozpohyboval silný vítr, natáčel na mobilní telefon ze sedadla spolujezdce. V momentě, kdy projížděli s kamarádem těsně pod ní, část cedule se utrhla a spadla vedle jejich auta.

Kanaďan teď mluví o velkém štěstí. “Nečekal jsem, že značka skutečně spadne. Myslel jsem, že se prostě bude jenom houpat. Nakonec málem zasáhla naše auto. Naštěstí jen spadla na stranu a já měl veliké štěstí, že jsem přežil,“ řekl po nehodě.

Spadlá část cedule nikoho nezranila, omezila ale provoz na dálnici. Její odklízení zabezpečily posádky hasičů. Ti se o případu dověděli až přes sociální síť, kam Mangat své video umístil. Nevěděl prý, na koho se má s problémem obrátit.

Důvody pádu cedule teď vyšetřuje inspekce. “Výsledky šetření nám prozradí, jestli potřebujeme zabezpečení cedulí zlepšit. Ale na první pohled se zdá, že jde o ojedinělý případ,“ řekl k události mluvčí tamějšího odboru dopravy Parker Hogan. Dodal, že neobvykle silný vítr napáchal v uplynulých dnech i další škody v okolí celého Calgary, a to nejen na silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám