Hlavní obsah

Zákaz bikin v soutěži Miss Itálie, dívky budou nosit jednodílné úbory

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Itálie se vrací zpět v čase. V tamější soutěži krásy se totiž od letošního roku ruší oblíbená promenáda v bikinách, na kterou se snad všichni muži vždy těšili nejvíce. Velmi populární soutěž Miss Itálie se rozhodla zakázat na soutěžících drobné plavky. Místo nich mají nosit jednodílné kostýmky jako za starých časů.

BEZ KOMENTÁŘE: Promenáda v bikinách byla ještě loni součástí soutěže Miss Itálie

 
Článek

Nejkrásnější dívky Itálie si budou moci obléct v blížím se novém ročníku soutěže krásy pouze jednodílné černobílé plavky, které budou více zakrývat, než odhalovat. Pořadatelé soutěže si od tohoto kroku slibují to, že soutěž získá na úrovni a grácii.

A co víc, zákaz účasti v soutěži čeká všechny dívky s tetováním či piercingem. A pokud třeba jejich tělo prošlo jakoukoliv plastickou operací, mají také smůlu. Organizátorka soutěže Patrizia Miriglianiová uvedla, že chce touto cestou posunout soutěž směrem ke "klasické kráse 50. let 20. století".

"Tato soutěž byla vždy výkladním oknem ženské krásy. A toho jsme v tomto roce chtěli docílit ještě více než kdy jindy. Bylo proto rozhodnuto, že se dívky nebudou procházet v bikinách a přespříliš odhalovat své tělo. Přidá to soutěži střízlivý faktor," uvedla Miriglianiová, která je mnohými italskými médii označována jako úporná feministka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám