Hlavní obsah

Být skutečným Batmanem by vyšlo na 14 miliard. Sluha Alfréd je ale v ceně

Právo, roš

Kdyby se někdo rozhodl stát skutečným Batmanem a vybavit své impérium tak jako jeho filmová postava Bruce Wayne, pořádně by se prohnul. Přišlo by ho to totiž na 682 miliónů dolarů (13,9 mld. Kč) i s domem, sluhou Alfredem a výcvikem vojenského pilota.

Foto: Warner Bros

Batman našel svého nejlepšího představitele v Christianu Baleovi a jeho příběh nejlepšího režiséra v Christopheru Nolanovi.

Článek

Tak to spočítal specializovaný server MoneySupermarket.com, přičemž zdaleka nejdražší ze všeho je rekonstrukce Waynova sídla a „netopýří jeskyně“ zničené ve filmu Temný rytíř. Bratru za 600 miliónů dolarů.

Pak následuje kolekce unikátních dopravních prostředků: obrněné superauto The Tumbler s proudovým motorem a kulomety, úniková „motorka“ The Batpod s širokými pneumatikami, a dvouvrtulové vznášedlo s nastavitelným úhlem motorů. Dohromady za 80 miliónů dolarů.

Nepoměrně levnější je osobní výstroj hrdiny. Ale pozor. Jen grafitová kukla se špičatýma batmanovskýma ušima by ztenčila účet o milión dolarů, zatímco dlouhý plášť z paměťového vlákna jen o 40 tisíc. Pak zbývají už jen chrániče a suspenzory v řádu pouhých tisíců.

Server ovšem počítá i s tím, že skutečný Batman by musel mít buď výcvik vojenského pilota, nebo kurz zacházení se speciálními zbraněmi, popřípadě několik inženýrských diplomů. Jedno nebo druhé za půl miliónů dolarů.

Batmanův neméně efektní arzenál nejrůznějších zařízení a zbraní, jako jsou termální kamera, přístroj na noční vidění, granátomet či laserový mikrofon, se cenově pohybuje kolem 213 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám