Hlavní obsah

Opilý Nor usnul na letištním zavazadlovém pásu, dojel až do rentgenu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Římské letiště Fiumicino musí obhajovat svá bezpečnostní opatření poté, co opilý norský turista usnul na zavazadlovém páse. Ten se následně rozjel a muž vjel po více než 50 metrech až do místa, kde zavazadla projíždějí rentgenovou kontrolou. Informoval o tom britský Daily Telegraph.

Foto: Aeroporto di Fiumicino

Nor projel i rentgenovou kontrolou.

Článek

Šestatřicetiletý Nor, jehož jméno úřady odmítly zveřejnit, dorazil na mezinárodní terminál nejvytíženějšího italského letiště na konci minulého měsíce s batohem na zádech a plechovkou piva v ruce.

Nor se dostavil na třetí terminál, kde se měl odbavit, aby mohl odletět do Osla. Jenže když zjistil, že na přepážce aerolinek nikdo není, natáhl se na zavazadlový pás a upadl do hlubokého spánku. Pás se však začal po chvíli pohybovat a muž na něm prý strávil asi 15 minut.

Bezpečnostní pracovníci si uvědomili, že se děje něco nestandardního pozdě. Zasáhli až ve chvíli, kdy si všimli na rentgenovém snímku těla zkrouceného lidského těla.

Policie: Nepochybili jsme

Když se letištní policisté snažili muže vzbudit, aby zjistili, co se stalo, moc se jim to nedařilo.

Vedoucí letištní policie ve čtvrtek uvedl, že incident neprokázal žádné slabiny v bezpečnosti celého terminálu. Podle něj nešlo o první problém zaviněný "opilci či lidmi s psychologickými problémy".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám