Hlavní obsah

Chtěl Putinovi líbat ruku, tomu se málem "splašilo kladivo"

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin dobře ví, jak dostat svůj obličej do médií, ačkoliv těžko říci, zda je i jeho poslední pokus hodný hlavy státu. Během služební cesty na sever země se zdravil s duchovními na ostrově Valaam u stejnojmenného kláštera. Jeden z nich se rozhodl políbit Putinovi ruku. Na tváři prezidenta se však objevil překvapený a zhnusený pohled, a dokonce sevřel ruku do pěsti a naznačil úder.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pravoslavný duchovní chtěl Putinovi políbit ruku, ten mu dal málem pěstíVideo: Reuters

 
Článek

Vladimir Putin se zřejmě cítí jako drsný muž a jako takový zjevně nechce, aby mu jiný muž líbal ruku. Duchovní nevyjímaje. Když si to tedy duchovní ruské pravoslavné církve k Putinovi dovolil, ten neváhal, vrhl na něj přísný pohled a naznačil vůči němu úder pěstí.

Jak by řekl Jiří Macháček ve snímku Horem Pádem, málem se mu "splašilo kladivo". O případu informoval jako první britský deník Guardian.

Putin, který vládne Rusku jako prezident či premiér nepřetržitě od roku 2000, se těší velké přízni patriarchy ruské pravoslavné církve Kirilla, který mu vyjádřil během letošní kampaně na prezidenta podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám