Hlavní obsah

V Hřiměždicích se skákaly bolestivé placáky z 20metrové výšky

Hřiměždice

Do Hřiměždic na Příbramsku se letos již potřinácté sjeli příznivci vodních sportů. Mistrovství republiky ve skocích do vody Highjump v hřiměždickém lomu odstartovalo v pátek odpoledne půlhodinovou netradiční exhibicí tzv. splashdivingu. Letos vůbec poprvé si tu odvážlivci zaskákali do vody z 20metrové výšky.

Takhle se skáčou placáky z dvacetimetrové výškyVideo: Novinky

 
Článek

Splashdiving je oficiální skokanská disciplína, u níž záleží zejména na tom, kdo vystříkne po dopadu na vodní hladinu nejvíce vody a udělá největší hluk. Skáče se tak zejména na zadek, břicho nebo záda, takzvaně na „placáka“. Ve světě ji zatím provozuje jen několik odvážlivců, zejména pak mužského pohlaví.

O exhibici tohoto sportu, který u nás zatím není tak rozšířen, se v Hřiměždicích postaral tým skokanů z Německa v čele s hvězdou světového splashdivingu Christianem Guthem, který se pyšní světovým rekordním skokem ze 40metrové výšky s dopadem na zadek z roku 2010.

BEZ KOMENTÁŘE: Christian Guth skáče světový rekord ze čytřiceti metrů na zadek

V hřiměždickém lomu letos poprvé pokořil Guth a pár dalších odvážlivců 20metrový můstek. Ostatní předvedli neuvěřitelné skoky z můstků ve výšce 12 a 16 metrů nad hladinou, při jejichž sledování publikum jen trnulo.

Soutěž v klasických skocích do vody, další exhibice splashdivingu a doprovodné akce vyvrcholí v Hřiměždicích v sobotu večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám