Hlavní obsah

"Erotickou mši" bude v neděli sloužit farář v Německu

– Berlín

Lidská sexualita přichází od Boha a církev proti ní není nepřátelsky zaměřena. Takové poselství má kázání, které pronese v neděli při první "erotické mši" německý evangelický farář Ralf Schmidt z Wiesbadenu v Hessensku. Podle dostupných církevních záznamů půjde prý o první evangelickou erotickou mši v historii, napsal server fr-online.de.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V Německu má tato mše na téma láska a sex velký mediální ohlas.

"Chtěl bych dosáhnout toho, aby si lidé uvědomili, že církev není nepřátelská k sexu, neodmítá tělesnost a že naše sexualita je nám dána od Boha a že bychom si ji měli užít," řekl farář v rozhovoru pro DPA uveřejněném v sobotu. Bůh je podle něj totiž přítomen i v sexualitě a i bible k ní má hodně co říci.

Kondomy nechte doma, souložit se nebude

Na otázku serveru fr-online.de, zda se bude v neděli v kostele odehrávat sex a návštěvníci si proto mají přinést pro jistotu kondomy, odpověděl, že ne. Půjde prý sice o něco zcela nového, ale sex posluchači při bohoslužbě nezažijí. Bude to "čistě duchovní záležitost", konstatoval farář podle serveru focus.de. Tato bohoslužba by měla oslovit všechny smysly za pomoci hudby, tance a vůní.

Schmidt prý bude při kázání používat i skutečně drsná a vulgární slova spojená se sexualitou, neboť je prý říkají lidé na celém světě, včetně jeho posluchačů.

S děkanstvím, pod které Schmidt spadá, probral plánovanou bohoslužbu jen v základních bodech. "Neznám ani (obsah tohoto) kázání, ani jsem ho neschválil," odpověděl na dotaz DPA rüsselsheimský děkan Kurt Hohmann. Není to podle něj ani nutné, protože si je prý jistý, že Schmidt pro toto téma najde "dobrou formu".

Schmidt je farářem ve Wiesbadenu již deset let. "Moji věřící jsou u mě na podobné věci již zvyklí. A když přijdou (v neděli) teenageři, pošlu je na dětskou bohoslužbu," dodal podle focus.de Schmidt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám