Hlavní obsah

Vysílací věž v centru velkoměsta přitáhla sérii blesků jako hromosvod

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Úzká vysílací věž CN Tower je výraznou dominantou kanadského Toronta, ročně ji navštíví dva milióny turistů. Na břehu jezera Ontario se jako hrot tyčí do výšky 553,3 metru a nepřitahuje tak pouze pohledy, ale i blesky. Při bouřce v minulém týdnu do ní uhodilo hned několik blesků za sebou.

BEZ KOMENTÁŘE: Blesk opakovaně uhodil do věže CN Tower v Torontu

 
Článek

Minulý čtvrtek se nad jižní částí provincie Ontario přehnala silná bouře provázená hustým deštěm, ohlušujícím hromobitím, kroupy a také velkým množstvím blesků. Asi tedy není divu, že několik z nich uhodilo také do úzké věže. Podívanou natočil a na internet nahrál 38letý Kanaďan.

„Během pouhé půlhodiny byla věž zasažena hned šesti blesky. Na kilometry daleko bylo možné vidět věž jako ve dne,“ popsal fotograf Richard Gottardo, který ten den také „lovil blesky“.

„Honil jsem se za bouřkou skrz farmářská města západně od Toronta. Byla velmi děsivá, když jsem projížděl deštěm a krupobitím, viditelnost klesla téměř na nulu, zatímco kolem mě šlehaly blesky,“ uvedl pro deník Daily Mail Gottardo.

Obyvatelé Toronta ovšem neviděli podobnou světelnou show poprvé. Například loni se podařilo natočit, jak do věže během jedné srpnové bouřky udeřilo minimálně 19 blesků za sebou. Slavná věž, která je zároveň nejvyšší volně stojící stavbou na západní polokouli, v průměru přitáhne asi 75 blesků ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám