Hlavní obsah

Trochu velké překvapení: Do přímořského bazénu vyhodilo moře mrtvou velrybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Deset metrů dlouhou mrtvou velrybu vyhodilo moře v úterý večer do plaveckého bazénu na australském pobřeží. Místní úřady ve středu řešily, jak mršinu z bazénu dostat, pokud se o to nepostará příští příliv, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V přímořském bazénu v Austrálii našli mrtvou dvanáctimetrovou velrybuVideo: Reuters

 
Článek

Velryby uvíznuvší na mělčině jsou v Austrálii poměrně běžným jevem. Tentokrát ale rozbouřené moře spolu s vysokým přílivem přenesly 20 až 30 tun vážícího plejtváka dlouhoploutvého (Megaptera novaeangliae) přes betonovou zídku a ochranný plot veřejného slanovodního bazénu na pláži Newport v Sydney.

Místní úřady vyjádřily naději, že by uhynulou velrybu mohl vyzvednout a odplavit příští příliv. Jinak bude nutné dopravit na místo jeřáb, který by velrybu odstranil.

Na přítomnost velryby v bazénu upozornil místní sdělovací prostředky plavec, který si přišel dnes ráno jako obvykle dát několik délek. "Plavu každý den," řekl místnímu rozhlasu. "Ale s tímhle se tedy o plaveckou dráhu dělit nehodlám," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám