Hlavní obsah

Pohotová žena zachránila muže a dítě, když se na ně sesouval kamión

Novinky, Markéta Klánská
Tchaj-čou

V případě dopravních nehod se duchapřítomné jednání opravdu cení. Jedna žena na dálnici v čínské provincii Če-ťiang díky své pohotovosti minulý týden uchránila manžela a dítě před zraněním. Pomohla jim od nákladního vozu těsně předtím, než se převrátil na bok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena odstrčila dítě a manžela od padajícího náklaďákuVideo: Reuters

 
Článek

Záběry bezpečnostní kamery na dálnici vedoucí z Ning-po přes Tchaj-čou do Wen-čou ukazují okamžik, kdy nákladní vůz pod tíhou několika tun bavlněné příze přepadl na bok. Je na nich také vidět, jak žena krátce předtím odstrkává svého muže pryč a ještě stíhá popadnout dítě ze silnice opodál.

K incidentu podle hlášení došlo kvůli nedostatečnému zajištění nákladu. Jakmile rodina zjistila, že se neobvázaný náklad hroutí, zastavila. Podobné případy ale bohužel nejsou na čínských silnicích ničím neobvyklým.

„Rádi bychom touto cestou upozornili řidiče nákladních vozů, aby během jízdy věnovali pozornost nákladu, protože jeho správné ukotvení je nutností pro zajištění bezpečnosti,“ uvedl pro agenturu Reuters dopravní policista Siang-tao Sü z Tchaj-čou.

Na místo čtvrtečního incidentu dorazila policie, která pomohla rodině a dohlédla na dopravu v okolí převráceného náklaďáku, který byl mezitím odklízen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám