Hlavní obsah

Rodiče na letišti odložili dvouleté dítě s prošlým pasem a odletěli na dovolenou

Novinky, Markéta Klánská
Katovice

Propadlý pas je cestou na dovolenou opravdu velká nepříjemnost. Rodiče dvouleté holčičky z Polska se ale podobnou situaci rozhodli řešit velmi svérázným způsobem. Své dítě bez platného pasu minulý pátek odložili na letišti a na dovolenou odletěli sami se svým starším dítětem. Spolehli se, že jejich dceru vyzvedne někdo z rodiny. Nyní jim za to hrozí trest.

Rodiče odložili na letišti dvouletou dceru, která měla propadlý pasVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Záběry bezpečnostní kamery na letišti, které nyní zveřejnila policie, ukazují, jak rodiče holčičku odložili a ve spěchu zmizeli z dohledu. Dítě pak u informačního koutku čekalo na své příbuzné asi 15 minut.

„Kolem šesté hodiny obdržel policista pracující na letišti hlášení od personálu letiště, že byla v jejich péči ponechána dvouletá holčička. Policista zakročil, zjistil si totožnost dívky, prověřil okolnosti, za kterých byla ponechána v péči letištního personálu, a zkontroloval také totožnost lidí, kteří si ji přišli vyzvednout,“ uvedl mluvčí policie z Tarnowskie Góry Rafal Biczysko.

Na základě rozhovoru s příbuznými, kteří holčičku vyzvedávali, se policista nakonec rozhodl, že dítě nepředá sociální péči. Případ ale převzala kancelář prokurátora ve městě Tarnowskie Góry. Zahájila vyšetřování a je možné, že bude trvat na postihu rodičů za to, že nechali své dítě bez prověřeného dozoru.

Rodiče dítěte budou vyslechnuti hned, jakmile se vrátí z dovolené, informovala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám