Hlavní obsah

Strom při bouři spadl na elektrické vedení a explodoval

– New York
Novinky, Markéta Klánská

Bouřky jsou nevyzpytatelné a dokážou napáchat mnoho škod. Když se ve čtvrtek nad státem New York přehnala silná bouře, stromy padaly i na elektrická vedení. Jednomu Američanovi se dokonce podařilo před domem zachytit, jak strom při kontaktu s elektřinou doslova explodoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Američan při bouřce před domem natočil explozi elektrického vedení

 
Článek

Bouře se ve čtvrtek  přehnaly nad celým severovýchodem USA. Téměř všude intenzivně pršelo a foukal velmi silný vítr, který na některých místech dokonce řádil v podobě tornáda. Například v Elmiře ve státě New York podle Národní meteorologické služby dosahoval vítr rychlosti téměř 180 kilometrů v hodině.

„Stromy se ohýbaly a obloha byla velmi temná až zelená. Některé bouře byly opravdu intenzivní,“ popsal pro CNN fotograf Mark Ventrini.

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutná bouře ve čtvrtek zasáhla severovýchod USA a napáchala mnoho škod

Bouřky se nevyhnuly ani městu New York, kde nebe pokryla temná mračna a vítr dosahoval rychlosti i přes 100 kilometrů v hodině.

„Nápor samotné bouře byl velmi intenzivní, ale krátký. Velmi silný déšť provázel vítr, po 15 minutách déšť ustal a začala světelná show z blesků,“ popsal průběh bouře Matthew Burke, reportér CNN, který byl ve čtvrtek odpoledne v centru New Yorku.

Následky bouřek byly bohužel neméně děsivé, než samotné přírodní představení. O život přišli minimálně tři lidé, z toho jeden přímo ve městě New York. Stovky tisíc domovů v celé oblasti severovýchodu navíc zůstaly bez elektrického proudu, přičemž na některých místech přetrvaly výpadky elektřiny až do pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám