Hlavní obsah

Řeka vyplavila monstrum. Může jít o oběť vědeckých experimentů či obří krysu

– New York
Novinky, Jakub Kynčl

East River vyplavila v New Yorku podivnou mršinu. Někteří mají za to, že by mohlo jít o mrtvolu psa či prasete, jiní v mrtvole hledají přerostlou krysu. Různé biologické odlišnosti však tyto druhy jeden po druhém takřka vylučují. Mnoho místních se tak domnívá, že může jít o zmutované zvíře, na kterém byly prováděny experimenty.

BEZ KOMENTÁŘE: Řeka vyplavila podivné monstrumVideo: Denise Ginley

 
Článek

Na mršinu narazila v neděli amatérská fotografka Denise Ginleyová pod Brooklynským mostem v centru Manhattanu.

"Byli jsme zděšeni tím nálezem a hned jsme pořídili několik snímků svými mobilními telefony. Rozhodla jsem se ale na místo vrátit se svou kamerou, přelézt plot a přiblížit se až k mrtvole toho zvláštního stvoření.

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o nafouklé prase. Tuto teorii aspoň prosazuje Správa newyorských parků. Jenže bližší ohledání mršiny naznačuje, že to tak asi nebude. Na nohou jsou totiž spíše jednotlivé prsty než kopyta. Někteří tak ve vyplaveném stvoření vidí psa, jiní obří krysu, a další si dokonce vzpomněli na bájné montaucké monstrum.

Najdou se ale i tací, kteří mají za to, že jde o zvíře z nedalekého centra zaměřeného na zvířecí choroby, které vede vláda. To jsou však podle mnohých diskutujících pouze spekulace, protože fyzické nesrovnalosti mohou vycházet z pokročilého stádia rozkladu zvířete. Oficiální vyjádření newyorského magistrátu zatím chybí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám