Hlavní obsah

Počítačový expert se odstěhoval do lesů, dostal alergii na techniku

Novinky, Jakub Kynčl

Vědecká obec si začíná stále častěji pokládat otázku, zda jsou případy lidí "alergických" na moderní technologie otázkou psychiky či skutečně závažného onemocnění. Případ IT pracovníka Phila Inkleyho (36) diskuzi jen oživil. Muž trpí alergickými příznaky a bolestmi ve chvílích, kdy je v blízkosti jakéhokoliv elektromagnetického pole. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Muž si s moderními technologiemi výborně rozuměl. Tvrdí však, že ho stály zdraví. Ilustrační foto

Článek

Brit Phil Inkley o sobě vždy tvrdil, že je nadšenec do moderních technologií. Jenže podle všeho se u něj postupně vyvinula alergie na elektromagnetická pole.

"Zbožňoval jsem veškeré výkřiky moderních technologií už od dětství, dříve jsem pracoval jako zvukař a specialista na hudební a zvukové technologie. Často jsem opravoval členům rodiny a známým počítače. Vše bylo v pořádku až do chvíle, než začaly přístroje fungovat bezdrátově," začal svůj příběh Inkley.

Ten začal mít zdravotní potíže ve chvílích, kdy se dostal do blízkosti bezdrátových přístrojů.

Nemůže opustit lesy

"Dostával jsem bolesti na hrudi, cítil jsem bodavou bolest v hlavě, ale dalo se to snést. Všiml jsem si toho, že když jsem na venkově, dále od civilizace, tak se cítím lépe. Poté jsem se přestěhoval nedaleko dřívější vojenské základny Aborfield Garason v hrabství Berkshire, která je nyní používána jako technologické centrum. Byla to největší chyba v mém životě - cítil jsem se každým dnem hůře a hůře. Začala mi téct krev z nosu, trpěl jsem nespavostí a stal jsem se citlivým na všechno - wifi, mobilní telefony, ale dokonce i baterie," uvedl Inkley.

Lékaři se obávají, že slabá radiace u něj mohla způsobit nádor či sraženinu na mozku, ale vzhledem k obrovské citlivosti na potřebné lékařské vyšetření, mu nemohou mozek podrobit potřebnému vyšetření.

"V jeden moment to se mnou už bylo tak špatné, že mi život v lese zřejmě zachránil život. Jedině tam jsem mohl spát a všudypřítomná bolest byla kontrolovatelná. Mé sociální vztahy, milostný život i práce jsou v troskách, protože mi je stále špatně. Když se pohnu z lesa, tak je mi hned hůře, a tak jsem na tom samozřejmě i špatně s penězi," dodal Inkley.

Reklama

Výběr článků

Načítám