Hlavní obsah

Mladík se narodil bez rukou, přesto umí hrát na kytaru

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ashland

Osmnáctiletý George Dennehy z Ashlandu v americké Virginii na internetu vystavil video, na kterém v rámci koncertního vystoupení hraje na kytaru a zpívá písničku „Iris“ od rockové kapely The Goo Goo Dolls. Podobných snímků je na internetu spousty, ten Dennehyho je ale něčím výjimečný. Tento šikovný mladík se totiž narodil bez rukou, a přesto zvládl hru na hudební nástroj.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík nemá paže, přesto hraje skvěle na kytaru

 
Článek

Když Dennehy nahrál video z června letošního roku na internet, zhlédla ho jen hrstka lidí, dokud ovšem neposlal odkaz na sociální sítě. Během pouhých hodin si tak získal tisíce příznivců, z nichž mnozí se začali zajímat o jeho život s hendikepem, informoval o tom v pondělí zpravodajský server Huffington Post.

Mladík, který o sobě říká, že je od přírody „pravonohý“, na zvědavé otázky odpovídal, že používá nohy při nejrůznějších činnostech, včetně jedení, psaní i mytí vlasů. S podobně šikovnými spodními končetinami pro něj tedy asi nebylo tak těžké zvládnout i hudební nástroj, zvlášť když je hudba jeho vášní.

„Chtěl bych se hudbou živit. Mám možnost mluvit i hrát na nejrůznějších akcích nebo v kostelech. Věřím, že se stane něco velkého,“ nadějně hledí do budoucnosti Dennehy.

O tom, že by 18letý Američan opravdu mohl uspět, svědčí i jiný případ bezrukého hudebníka, mladého čínského pianisty jménem Liou Wej. Ten se hraním na klavír dostal v říjnu 2010 až do prvního ročníku televizní soutěže „Čína má talent“, kterou dokonce vyhrál. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám